Ове суботе радно код нас - 19.9.2020.

 

Према школском календару за 2020/21. год. предвиђене су две радне/ненаставне суботе (септембар,мај). У нашој школи прва радна субота реализована је 19.9.2020. године. Због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, све активности које смо организовали везане су за здраствену превенцију и едукацију-COVID 19. За ученике 1-4 разреда, активности су организоване у периоду од 8:00-10.00 часова, а за ученике 5-8 разреда, активности су реализоване у периоду од 10:00-12:00 часова.

За ученике од 1. до 4.разреда организован је низ спортских активности. Учитељи су упознали ученике о здравим стиловима живота, личној хигијени и начину исхране, а све у циљу борбе против вируса. У зависности од интересовања ученика понуђене су им-корективне вежбе, скакање и прескакање, бацање и хватање лопте, вежбе са реквизитима, плес и ритмика и полигон.

Ученици од 5. до 8. разреда су поред спортских активности, користећи ликовне технике креирали низ плаката посвећених пандемији COVID-19. Наставник физичког и здраственог васпитања такође је упознао ученике о здравим стиловима живота, личној хигијени и начину исхране, а затим су ученици према својим интересовањима бирали физичке вежбе, индивидуалне елементе футсала и кошарке.

Обавештење о организацији наставе од 1. септембра 2020. годинe

 Ученици у матичној школи у Платичеву на наставу долазе свакодневно и биће подељени у три групе (смене).

Прва група је за ученике од 1. до 4. разреда . Настава почиње у 8:00h и са паузама траје до 10:25h. Ученици ће имати 4 часа. Први и четврти разред неће бити подељени него ће сви ученици похађати наставу у једној групи. Други и трећи разред ће се делити на две групе. Прва група једне недеље почиње са наставом од 8:00h, а друге недеље од 10:45h. Тако се мења и друга група ученика 2. и 3. разреда.

Друга група коју чини једна половина ученика другог и трећег разреда почиње са наставом у 10:45h. Ова група ће имати 3 часа дневно и наставу завршава у 12:35h.

Трећа група у којој су сви ученици од 5. до 8. разреда са наставом почиње у 13:00h, с тим што се одељење 6а дели у две групе које иду истовремено у школу. Настава се завшава у 16:35. Сви ученици ће имати до 6.

Организацију група (смена) можете погледати у датим табелама.

непарна недеља

група (смена)

трајање

одељења

број часовау току дана

I

8:00-10:25

1, 21, 31, 4

4

II

10:45 – 12:35

22, 32

3

III

13:00- 16:36

сва одељења од 5. до 8. разреда

5 - 6

 

парна недеља

група (смена)

трајање

одељења

број часовау току дана

I

8:00-10:25

1, 22, 32, 4

4

II

10:45 – 12:35

21, 31

3

III

13:00- 16:36

сва одељења од 5. до 8. разреда

5 - 6

 

Напомена:

Ученици 1, 4, 5a, 5б, 6б, 7а, 7б, 8а и 8б одељења се не деле у групе.

Ученици 2, 3, и 6а се деле у две групе ( 21,  22, 31, 32, 1, 2)

Групе 2. и 3. разреда ће мењати смене на недељном нивоу тако да ће једне недеље имати 4 часа а следеће 3 часа и тако редом.

Групе 6а одељења ће имати наставу у истој смени али другачијег распореда.

Детаљније информације ученици ће добити од својих одељењских старешина.

Ученици подручне школе у Витојевцима на наставу долазе свакодневно и биће подељени у две групе (смене).

У првој групи (смени) наставу похађају  ученици  1. и 4. разреда која се не деле.  Настава почиње у 8:00hи траје до 10:25, са предвиђених 4 часа.

У другој групи (смени) наставу похађају  ученици 2. и 3. разреда која се не деле.  Настава почиње у 10:45hи траје до 13:10, са предвиђених 4 часа.

Ученици у Витојевцима мењају смене на недељном нивоу.

Часови ће трајати 30 минута са паузама између часова по 5 минута и великом одмором после другог часа у трајању од 15 минута.

Oрганизоваће се родитељски састанци у школској хали  у понедељак 31.08.2020.за ученике 1. и 5. разреда и то
- за ученике 1. разреда од 17
h,
- за ученике 5. разреда од 18
h.

Подсећамо родитеље да је ношење маски обавезно.

Неке од мера заштите дате у упутству су да

 

-родитељи треба сваки дан да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу и уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције ученици не треба да долазе у школу.

-особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду или до капије школског дворишта  где  децу млађег узраста преузима дежурни учитељ/наставник и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду.

-ученик је обавезан да има маску приликом уласка и боравка у школи. При свакој сумњи на постојање респираторне инфекције ученик се смешта  у учионицу/просторију одређену за изолацију до  доласка  родитеља и обавештава се надлежни институт/завод за јавно здравље.

Током прве недеље септембра, биће организовани родитељски састанци у свим одељењима на којима ће родитељи бити детаљније упознати са Упутством о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе.

 

Обавештење о упису у први разред ОШ

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

 

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда – први пробни завршни испит

 Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије па у складу са тим пробни завршни испит биће организован онлајн путем преко платформе mojaucionica.gov.rs.

Наводимо извод из дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Термини за онлајн тестирање

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

 

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

 

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00), како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.


Уколико буде потребе, штампани примерци тестова моћи ће да се преузму у школи 24. априла од 8:30 до 12:00 часова.