Наше путовање у свемир

Ученици другог разреда  наше школе, ИО Витојевци, са учитељицом Драгицом Живковић. учествовали су у међународном пројекту " Моја машта бира да истражи тајне свемира".

Пут у свемир је почео поезијом за децу.., од "Дохвати ми, тата, Мјесец", (Г.Витез), до "...Не треба нам пасош, ми имамо машту", (Д.Ђорђевић. У нашим истраживањима послужили смо се енциклопедијама и ИКТ-ом, а најлепша решења смо пронашли у мaшти.

У својим истраживањима користили су ИКТ и енциклопедије за нова сазнања, а за илустровање је најбоље послужила непресушна дечја машта.

Направљена је сопствена варијанта васионе, специјална ракета за контролу звезда падалица, цртежи разним ликовним средствима и техникама, рецитовање и певање дечјих песама, читање текстова и гледање кратких научно-популарних филмова... и квиз за проверу знања о првим истраживачима свемира.

Свако има свој облик

У току септембра у нашој школи су реализовани и први часови пројектне наставе у првом разреду. Учитељица Снежана Милић  своје  ученике је упознала са темом „Свако има облик свој“. Активним учешћем прваци су стечена знања из математике примењивали на часу ликовне културе израдом геометријских тела и облика. Кроз кооперативно учење, на забаван и занимљив начин израђивани су оригинални продукти.